2009 m. lapkričio 2 d., pirmadienis

Menas vs. menas


Šiandien kalbėsiu apie MENĄĄĄĄ. Po ilgų diskusijų su žmonėmis, kurie gynė meno vardą skype, komentaruose, inreal ir šeip visokiausiais būdais, priėjau išvados, kad MENAS tai yra TIK debiliškos parodos, (kurių beveik niekas NESUPRANTA, nes 90% žmonių eina į šaltojo karo postmodernizmo parodą, visiškai nenutuokdami ką šis žodžių junginys reiškia), džiaugsmas gyvenimu neturint NIEKO, ( jie mat bendravimu, meile, eilėmis, filmais sotūs yra) ir aiškuu ORIGINALUMAS. Originalumas labiausiai mane žavi, bet tik tada kada jis neperdėtas. Originalios dovanos, originali išvaizda, originalūs žodžiai, viskas šitas yra OK, bet kai tas originalumassssss tai yra tiesiooog išsipisinėjimasss iš nieko, ir kažkokiame puodelyje noras matyti ne puodelį o kažką daugiau pvz. žmogaus dvasios nuotrupius, ar seilių rinkėją, tai čia jau neoriginalumas, čia - šizofrenija. Visų antrą, kokiooo velnioooooooooooo kūrti visokius šūūūdus, kurie niekam niekada gyvenime nebus reikalingi, aš to nesuprantuuu....čia yra ne darbas, menas ir tt. bet čia yra tiesioginis bimbinėjimas, ko deja, aš NETOLERUOJU.
Tiesiog aš nesuprantu vieno dalykooo, jeigu tau menas yra mada ( ne ta kuri rodoma "Mados infekcijoje") tai tu jau esi tuštutė, jeigu tau neteikia džiaugsmo vakaronės ir gitaros brazginimas iki paryčių, o gėriau šėlsti klube- tai tu jau marozas, jeigu avi aukštakulnius, ( vaikinai pvz, kostiumines juodas kelnes) tai tu esi fyfa o tu palubomu dar kartą marozas. Ždž. Tam, kad pagrįsčiau savo nuomonę ne tik savo "tuštutiškais| paistalais, ir ne tik savo įšmislais, ir nusišnekėjimais ir nesuvokimu apie gyvenimo tiesas, pacituosiu vieną gerą reklamos pasaulio veikėjo Davido Ogilvy žodžius: "Šiuolaikiniame pasaulyje neverta būti kūrybingu ir originaliu mąstytoju ar veikėju, jeigu NESUGEBI parduoti, to ką sukūrei"
Taigi, jeigu jau menininkai nori daryti kažkąąąąą, aš tikrai nieko prieš, nes pati dievinu ir teatrą ir kiną ir knygas ir paveikslus ir fotografiją, bet reikai mokėtiii iš to gyventi ir jokių būdu nekurti MENO DĖL MENO, nes tai yra žiauriai nevykėliška :}}}}

p.s. siūlau visiems kurie abejoja dėl "MENAS DĖL MENO" paskaityti knygą "Reklamos žmogaus išpažintis", ten labai raiškiai, aiškiai, arogantiškai paaiškinta kas yra kūryba, menas itt.
p.s. 2. čia yra autorės SUBJEKTYVI nuomonė, tad man yra giliai nusispjaust ką mano kitaip mąstantys ;DD whahahaha.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

taaaip...
tiesa sakant atidariai man akis!
stai kodel tiek daug sudinu menininku- nes daugiau ir daugiau ju daro mena del pinigu!!!
stai kodel tiek daug zmoniu nustoja galvoti- nes skaito galva plaunancias knygas, kuriomis sventai tiki.
(tik nepagalvok kad as noriu pasakyti, kad tu negalvoji, arba kad cia piktas komentaras,cia tik mintis atejusios, perskaicius 'Menas vs. menas');}}

posh rašė...

Dalinai su tavim sutinku, menas del pinigu irgi bullshit, bet nuu as pvz megstu komercija ir viskas kas su ja susije, gyvenam vartotojiskoje visuomene todel viska ka darome turi kazkas suvartoti :))) ir siep cia yra mano nuomone, niekam jos nesiulau :)
p.s. gal truputi blogai paaiskinau ta menas del meno...nes picaso, da vinci irgi kazkada dare seip menas del meno, bet ju nepeikiu. Nervina tiesiog kai ateini i paroda ir stovi 7 kedes ir turi ieskoti kazkokia gilia minti, nors jokios minties normalios ten ir nera. Tiesiog tipo MENAS ir suprask kaip nori :))

put rašė...

bet siaip vartotojishka visuomene nera gerai, nei tau nei man nei jam, nes besaikis vartojimas paskatino krize, keicia musu vertybes itt todel kita karta jeigu ant manes nereksi tai mielai pakalbesiu su tavimi apie tai mc, prie kavos puodelio :D

posh rašė...

o dieve kas prakalbo, zmogus kuris varo ant albinosu, turetum gedos dar cia rasyt ;DD apie vertybes prakalbo... viena is tu ;D ir seip pati esi paskendusi vartojime, nes perki viska, ko reikia ir ne :D tad neaiskink :D

Anonimiškas rašė...

ir tai yra nuostabu, kad kiekvienas zmogus yra skirtingas, kiekvienas paziurejes i ta pati daikta gali kitaip sureaguoti, nes ziuri i psauli, i grozi is tik jam suprantamo kampo..galu gale, kiekvienas zmogus turi savo vienintele ir nepakartojama nuomone.
todel ir sakiau, kad nepagalvotum, kad negalvoji, nes tu tai darai labai gerai. ;}}}