2009 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

Gėėėėris.


Šeip neesu Motina Teresė ir neesu linkusi prašyti pagalbos arba kalbėti apie tuos, kuriems ši pagalba yra reikalinga, nes paprasčiausiai dažniausiai nesikišu į svetimas problemas ir galvoju kad lengviau yra nusisukti, nematyti ir užsiimti savais darbais. Bet pastaruoju metu, mano širdis yra LABAI GERA, darbe organizavau pagalbos akciją su "Maisto banku", šeip prisijungiau prie IKI organizuojamos akcijos (paspauskite mygtuką ir paaukokite 5 cnt) na ir kviečiu visus prisijungti prie labiausiai praktiškiausios akcijos "Kalėdinė rūbų spinta". Visa informacija čia. Akcija vyks gruodžio 2-4 d. Tad visus kviečiu prisijungtiiii!

O dar tai esu pasipiktinusi keliais dalykais. Ir tokiais labai rimtais.
1. Lietuvoje atidarytas pirmas "Gyvybės langelis", kur motinos galės atnešti naujagimus, nuo kurių norės atsisakyti. Ir ką? Pasakysite "O kaip puiku, kad kažkam rūpi naujagimiai.." O aš sakau kad visiškai ne puiku, nes nėr ko pistis jei nesugebėsi po to auginti vaiką. Aš šiuo klausimu esu labai konservatyvi, esu prieš abortus ir prieš visokiausius Gyvybės langelius, aš irgi esu PRIEŠ. Jus ką, mokykloje nemokė apie apsisaugojimo priemonės? Jeigu ne- siūlau paskaityti TAI.
2. Na ir antras dalykas, kuriuo esu nepatenkinta, tai tobiedno šuns istorija. Na taip, sutinku, žiaurus poelgis. Bet šuns gydymui buvo išleista neabejotinai daug pinigų, kuriuos galima buvo skirti vaikams itt. Šuo yra šuo ir to nereikėtų pamiršti. O daryti iš to kažkokį kosminį šou, kaip lietuva gina gyvūnų teises yra tiesiog juokinga, geriau pradėtų ginti vaikus arba moteris kurios patiria smurtą šeimoje.Straipsnis apie tai ČIA. Peace.

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O aš manau, kad moteris yra aukščiau šuns. Moteris mąstanti būtybė. Ir ji gali pati apsiginti. Šiuo klausimu aš irgi konservatyvi. Jei tave ar tavo vaikus muša - pati kalta. Kalta dėl to, jog šitaip save ir vaikus nuvertini, kad leidi vyrui jus menkinti. Kalta, kad neieškai išeičių. Šuo savęs neapgins. Juo labiau, žmogus už jį atsakingas. Tad jei mes nesugebame turėti gamtai draugiškos visuomenės, esame abejingi smurtui prieš gyvūnus, tai būkime malonūs ir susimokėkime už jų gydymą. O kas liečia moteris, jos pakankamai veiksnios yra, kad ieškotų pagalbos pačios. Sakysit, pagalbos nėra? O aš paklausiu, ar jos kada tos pagalbos ieškojo?

O kalbant apie gyvybės langelius. Keistas man toks požiūris - prieš abortus ir prieš gyvybės langelius. O tai už ką tada? Už šūdo duobėj nuskandintą naujagimį? Ar už badmiriaujantį vaiką, turintį dar 10 broliukų ir sesučių? O kokią išeitį autorė siūlo prievarta pastojusiai moteriai? Auginti vaiką, nes "nereikėjo pistis"? O ką daryti toms šeimoms, kurioms gimsta neįgalūs vaikeliai? Juk ne visi turi šitiek stiprybės auginti jį. Irgi vaiką išmest? Ką daryti mamai, kuri susirgo sunkia pogimdine depresija? Mesti vaikelį per langą? Galima labai garsiai rėkti "pasipisai, tai ir atsakyk", bet niekada negali žinoti, kaip susiklosto gyvenimas. Ir, manau, jei tas langelis išgelbės bent vieną kūdikį nuo aborto ar mirties nuo mamos rankos, tuomet lai jis būna. Negi šitoks konservatyvus požiūris yra brangiau už kūdikio gyvybę?

posh rašė...

Ta visu pirma, aciu uz labai isssamu komentara.
Pradesiu gal nuo to: "jei mes nesugebame turėti gamtai draugiškos visuomenės, esame abejingi smurtui prieš gyvūnus, tai būkime malonūs ir susimokėkime už jų gydymą" o ar tu matei sumsta, alkana vaika? Man kur kas svarbiau yra vaikas o ne kazkoks suo. Aisku gaila suniuko ir labai geda kad toks elgesys yra lietuvoje, bet as galvoju, kad lt yra kur kas daugiau problemu ir nelaimiu nei suo. Del moteru pilnai sutinku, bet kad kartais tos moteris bijo nezinia ko, ir del to kencia ir moteris ir vaikai.
Del to gyvybes langelio, dalis tiesos tavo komentare yra, aisku gerai kad neskandins ar nezudys tuos vaikus, bet LABAI GAILA, kad musu visuomenei to isviso reikia...O del prievartos pastojusios moters, tai cia jau ju pasirinkimas, palaikau aborta tik keliais atvejais vienas is ju isprievartavimas ir genetines vaisiaus ligos. Bet kad dazniausiai nepilnametes pisasi o po to ir daro abortus arba ismeta tuos vaikus nezinia kur.Del neigaliu vaiku, tai isvis nenoriu kalbeti, nes pati nesugebeciau tikriausiai toki auginti, tokius vaikus paprasciausiai palieka ligoninese, tam tikrai nereikia gyvybes langelio. Svarbiausiai nepamirsti kad vaikai, kaip nebutu sunku yra GEEERIIIS. DIDELIS DIDELIS GERISS.
Peace! :)))

Anetaaa rašė...

gaila,kad gyvunai musu visuomeneje tik kazkoks menknekis,vaikciojantis gyvas padaras,kuri gali uzmusti,na ir kas ,ot ,jis ir taip nezmogus :))) inesa,animals also have rights! pirma karta gyvenime su tavim del sito nesutinku :))))jei pakelta ranka pries gyvuna,pakelta ir pries zmogu ir pries tuos pacius tavimi dievinamus vaikucius ;))

elly rašė...

Labai miela ir puiku,kad taip myli ir dievini vaikelius, bet kas yra bendro tarp kontracepcijos ir vaikučių?!
Manau, reikėtų pasiskaityt tokio pobūdžio straipsnį: http://gaivenyte.livejournal.com/16536.html
Na ir galiausiai: "Bauginantys šalutiniai poveikiai juodu ant balto surašyti informaciniuose hormoninių kontraceptikų lapeliuose. Farmacininkai sąžiningai įspėja apie visas pasekmes - tereikia nepatingėti perskaityti. O tada galima rinktis - tabletes išmesti į šiukšlių dėžę arba galvoti: „Man taip neatsitiks“."
Aišku galima dabar ginčytis, ir sakyt, kad kiekvienas vaistas turi šalutinių poveikių... bet vaistus mes geriam tam, kad pagyti, o kontraceptikus šiaip. Savo MALONUMUI!

elly rašė...

Nenoriu niekieno kritikuot, o ypač posto autorės, bet nejau visos panelės lygiai taip pat galvoja? Pilnai sutinku, kad paprasčiausias būdas - išgert kontraceptikus, ir pačiai galvos neskauda, ir vyras patenkintas! Liux, gera būt optimiste, bet kam tuo to pasidaro geriau?;]
Na ir aisq juokinga, kai vienam straipsny aprašomas vargšas šuo ir kaip apsisaugoti nuo nėštumo, tarsi šitie dalykai turėtų ką nors bendro.

posh rašė...

labai aciu uz komentarus ir uz nuomone, bet visi zmones skirtingai masto ir deja negali buti vienos nuomones. Taigi.
Jeigu kalbesim apie gyvunus tai labai sveikintina kad ginate ju teises itt, bet deja, as pvz nenoreciau kad kazkoks dvarniashka ar seip koks gyvis sugandziotu mano vaiko arba mane pacia, taip pat mane veikia laukiniai katinai kurie bastosi kiemuose ir miaukia po langais ir seip neesu didele gyvunu myletoja. tai net nesigilinsiu per daug i sita klausima. Bet aisku, LABAI GAILA, KAD BUVO TAIP PASIELGTA SU TUO SUNIU. MAN TIKRAI GAILA. butu buve dar labiau gaila, jeigu ta spats suo butu kazka sukandziojes ir uzkretes pasiutlige.
Del vaiku ir kontraceptikos. Tai cia zinokite kiekvienas sprendzia. ir cia taipogi mano subjektyvi nuomone. Man abortas yra kur kas baisesnis uz kontraceptikus, o seip tai ne tik kontraceptikai yra vienintelis budas apsisaugoti nuo nestumo. Ir ta slinkas buvo numestas tik del visa ko, jo rimtay priimti nereiketu.
p.s. ir sios dvi visiskai nesuderinamos temos buvo parasytos viename irase, vien del to, kad apie tokius dalykus nepasisakau niekad bloge, todel nenorejau per daug gilintis, tiesiog trumpai issakiaum savo nuomone, as jusu nuomone palaikau, ir tikrau dziaugiuosi kad esate kur kas geresni, doresni uz mane, kuo maziau tokiu kaip as! tikrai :)
Aciu :)

elly rašė...

baik, visos esam geros!!!.. norėjau tik išreikšt kitokį požiūrį.:)

Anonimiškas rašė...

"Del neigaliu vaiku, tai isvis nenoriu kalbeti, nes pati nesugebeciau tikriausiai toki auginti, tokius vaikus paprasciausiai palieka ligoninese, tam tikrai nereikia gyvybes langelio" - PAPRASCIAUSIAI PALIEKA? Tai koks skirtumas tarp gyvybes langelio ir ligonines? JOKIO. Abiem atvejais vaikais mamai nereikalingas. Nes ji vaikuti PAPRASCIAUSIAI palieka. Tai, vadinas ir tu, kaip is visko supratau, neatsakytum uz savo vaika, jei jis, neduok dieve, gimtu neigalus. Pasipistum, kaip sakai, o paskui vaika paliktum ligonineje.