2009 m. kovo 23 d., pirmadienis

Mados infekcija 2009


Šiandien priverčiau save po savaitgalio kaip nors atsigauti, išsigulėti lovoje, neiti į paskaitas ir kaip nors atsipalaiduoti ir surasti kokią nors smagią veiklą. Smagiausia veikla man, tai aišku kolekcijų ir mados naujienų apžvalgos. Kol kas iki Mados savaičių nekeliavau, bet iki renginio Mados infekcija, ant kurio variau pastarasias savaitės rankas savo prikišau ir visas kolekcijas nuo pradžios iki galo peržiūrėjau, kad dar kartą save įtikint jog nebuvo verta ten eiti. Ir tikrai nebuvo. Mano visos spėlionės pasiteisino. :) Tai vat, tam kad visų jūsų per daug neapkraučiau, šiandien trumpa, kritiška, subjektyvi nuomonė apie kiekvieną kolekciją. Pridedu taipogi nuorodas į visas kolekcijų video, todėl , jei jau mano nuomonė suintriguos, galėsite pasitikrinti, ar mūsų skoniai sutampa :)

"Pliurpologija"( Sidaras ir Kruopienytė)- žodžiu, kaip pasakė dizaineriai: "Ši kolekcija skirta intelektualiai asmenybei" tai kaip supratote tikrai ne man. Todėl ką čia ir pakomentuosi...nesuprantu aš tikro, intelektualaus grožio. Batai aišku buvo levii, o pirmieji keli modeliai primine man tokią žiauriai ryškią Christinos Aguileros suknelę.



"Video" (Sonata Bylaitė)- kolekcija pati yra paprasta kaip parduotuvės Seppala drabužiai. Batus aišku, galima pagirti, vien už tai, kad buvo aukštesnis nei 7cm kulnas. Modelių perukai aišku atrodė per daug dišovai ir visiškai be ryšio, bet susirinkusiems stiliaškėms turėtų patikti.

"Jie" (Giedrius Paulauskas) - Giedriaus pristatyta kolekcija man įspūdžio didelio taipogi nepaliko ir žinote kodėl? Todėl, kad ji visiškai nesiskyrė nuo tų kurios jau buvo pristatytos anksčiau. Tokie patys motyvai, audiniai, aišku be džinsų neapsiėjo. Paulausko vyras kaip visada atrodė kaip kovotojas, revoliucionerius, bet šį kartą norėjau pamatyti kažko daugiau. Jau sakiau, kad nemėgstu giedriaus dėl jo interviu? :D

"D`efect chichi desert" ( E. Žiemytė) - Pagrindinis kolekcijos akcentas buvo paltas. Ir man tai patiko. Pirmieji modeliai ypač patraukė mano akis. Pagyrimų aišku negailėsiu ir dėl batų, nes batai išties buvo įdomus, gražus ir tokie niami niami. Aj dar vienas pastebėjimas...vienas modelis vaikščiojo siaubingai..iš karto prisiminiau Statkevičiaus kolekcijos pristatymą, kai modeliai beveik krito :))

"Veneza" (Giedrius Šarkauskas) - Kolekcija spindėjo prabanga, o tos pūstos, sluoksniotos suknios man aišku priminė iš karto Johną Galliano. Lininė kolekcija aišku buvo gana įspūdingai pristatyta, pagirsiu make-up ir šukuosenas bet aišku per daug man kvepėjo teatro garderobų.... :)

"Partizanai" (D. Paukštytė) - šią kolekciją aišku parodyčiau Olseno sesytėms, joms tikrai over-size drabužiai patinka, o man ne. Todėl kolekcija aišku įspūdžio nepaliko. Man tie apsmūkę megztiniai, paltai jau labai pabodo.

"Klajojanti" (Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė) - o tai geriausias pavyzdys lietuviškos bohemos, apie kurią aš nuolat kalbu ir kurią aš nuolat keikiu. Žodžiu žemapadžiai batai, pūsti saulės kliošo tamsūs sijonai, juodi paltai, karts nuo karto pasirodantys raudoni akcentai arba raštuoti audiniai. Muziką aišku norėčiau pagirti, nors nenuobodu buvo stebėti visą kolekciją...nors nepamenu ar dažiūrėjau iki galo :)

"Super furry animals" (Anna Figuera Delgado ir Macarena Ramos)- nieko rimto ispanų dizaineriai mums irgi neparodė. Kailiniai, kurių aš nepernešu, kekšytės aptemtos suknelės, perlamūtrinės vyriškos kelnės...kuo turėčiau žavėtis? Niekuo. vat jums ir atsakymas.

"Raganos ir Gėlės" ( Annette Kolling)- dizainerė pristatė dvi mažas kolekcijas. Pirmoji tamsi, raganiūkiška, kuri visiškai nebuvo man prie širdies, nes atrodė jog modeliai apsivilkę bulvių maišus,na o antroji kolekcija buvo labai romantiška, audiniai apipaišioti gėlėmis, drugėliais. Vat net dvi suknelės man patiko..tokios žiauriai vasariškos ;)

"Ozonas" ( Laura Dailidėnienė) - visų pirmą...jeigu perku kokias nors kelnes tai noriu kad mano subinė gražiai atrodytų...deja šioje kolekcijoje nemačiau nei vienos gražios subinės su tomis kelnėmis kurias pristatė dizainerė. Basutes irgi visiškai dišovos. Kolekcijos pabaigoje, kai maniau jog ir taip kolekcija niekam tikusi, dar pasirodė modeliai su blizgančiomis maikutėmis, palaidinėmis, suknelėmis...kurios man asmeniškai priminė Tally Weil parduotuvę. esme tokia, kad kolekcijoje paliubomu buvo kažkokia filosofinė mintis, tik aš jos nesupratau.

"Infiltruoti" (Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas) - negaliu pasakyti, kad dizaineriai visiškai nieko nepadarė. Kolekcijos pristatymas tikrai įspūdingas ir tikrai kažkuo pasižymėjo. Ant podiumo vyrukai irgi visai nieko atrodė, tad pliusų yra. Bet vat, apie drabužius, jei iš vis tokius dalykus galima pavadinti drabužiais nieko gero pasakyti negaliu...nebent kolekcija sukūrta specialiai bulviakasio sezonui. Bet už apsinuoginusius modelius tikrai didelis pliusas. ;)

„Swan Pharmaceutics” ( Gandžumianas, Strazdaitė, Januškevičiūtė, Rimkutė, Ševiakovaitė) - drąsiai pasakysiiu, jog tai tikra ready-to-wear kolekcija. Nieko ypatingo, bet kaip kasdieniniai rūbai tinka kuo puikiausiai. Nieko per daug originalaus, bet kai kurie modeliai galėtų ir sužavėti. Pliusas už modelių įvaizdį ir minusas už batus. :)

"Optimism Joy" ( Sakina M`sa) - nežinau kodėl, bet man priminė Lanvin kolekcijas. Tos krentančios medžiagos, ir visokiausi dizainėriški triūkai tikrai kažkuo užneša į Lanvin mados namus. Paprasta, kasdienybėje paskendusi kolekcija. Pliusiukų aišku galima buvo surasti, nes keletas drabužių visai patiko :)

Na ir galiausiai tris patys "įdomiausi" ir idiotiškiausi fashion show`sai kurie įvyko.

"Kabura" (Sutkutės)- nulis drabužių, tik kažkokie odiniai šarvai. Jokios mados dvasios aš nepajutau...oo šeip čia buvo tipo mados renginys...čiuju biški ne ten atvažiavo su savo pristatymų, nes kolekcija, šį dalyką negalima pavadinti.
" Arba" ( Čepkausko) - vyriška paprastų juodų kostiumų kolekcija su žydrais akcentėliais. Esmė tame, kad mane sunervino dizainerio žodžiai: " Aš į drabužio funkcjonolumą nekreipiu demėsio"... hmz, o tai nfk kūrti drabužį, kurį po pristatymo dizaineris padės į spintą ( čia dar geriausiu atvėju). Gal aš esu praktiškas žmogus, bet jei drabužis neatlieka jokios funkcijos, tai kam jis išvis reikalingas?
Straukaitės kolekcija - šito meno aš išvis nesupratau. Vaikščiojo daug kažkokių žmonių ir tiek. Nei aš ten kažko super puper madingo mačiau, nei aš ten kažkokią įdėją įžvelgiau.
Šios tris kolekcijos tai tiesiog atspindi mūsų visą BOHEMĄ.

Na ir šeip, va jums mano subjektyvi nuomonė. Ir tikrai atsiprašau, jog esu visiška neišmanėlė ir man jokia kolekcija didelio įspūdžio nepadarė. Čiuju nesuprantu aš to menooo :) ;) ;) Po šios apžvalgos džiaugiuosi jog sutaupiau lt ;D whah :)

21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

pacios komentatores komentarai bershkos lygio ... tu geriau nekomentuok please
atsitiktinai radau si bloga ir tikrai pasidare blooga ...

Anonimiškas rašė...

Kas cia per durnos kiaules blogas :D Tu kvailute, baik nors pirma klase vietoj to, kad durna slauny trintum cia atsisedus ant ispuikusios bobos sedynes...

posh rašė...

bershkos lygio ;DDD
noreciau but mng arba zaros lygio bet tiek too jau... :D
o del durnos kiaules tai abejoju, durna tai gal, bet kad kiaule kazkaip nepanasii visai ;) ;) ;)
ir pirma klase seniai baigiau ;P
dar karta sakau, kad tai tik mano subjektyvi nuomone apie si rengini, ne visi tokie protingi kaip anonimimai ir ne visi supranta tikra mena :))

Anonimiškas rašė...

anonimai, jus skaityti mokate?! autore ne viena karta pabreze, jog tai yra tik jos subjektyvi nuomone. man asmeniskai labai patinka smaiksti kritika, o posh kritikuoti tikrai moka :)

Anonimiškas rašė...

Gi thanx ;) esme tame, kad ne visi anonimai moka skaityti arba nesupranta ka reiskia subjektyvi nuomone :)) bet pfff, negatyvas irgi reklama :D

Anonimiškas rašė...

tiesiai is lupu tos kuri ten buwo: as vos neapsiverkiau kaip pamaciau ant kiek nusivalkiojes musu "menininku-dizaineriu" "MENAS" :x
vargsi modeliai...wienai batai buwp per dedile o batai buwo su atwiru prieku ir pirstai buwo 3cm islindeee :O ji vos krito,viena isvis pusnuoge isejo ir uz tai gavo tik 25lt(kai bilietai kainawo po 100lt) "navara" sau daro tie musu ala dizaneriai :)
apie asta straukaite isvis patylesiu,ji tipo kruta kad sukure sita rengini ir gali daryt bet kokia sudina kolekcija kaip siemet ir kaip visais metais ...zodziu inesa palaikau.i mados infekcija galima eit tik del aplinkos ir fotografu :D:D:D


a to ponas anonime-nepatinka wapse neskaityk kas cia rasoma,pripazink suda waro muso dizaineriai,taip ir tupes lietuvoj,pardavines rubus karoliniskese ,pasiluose ir t.t. :D:D

Anonimiškas rašė...

yeap sutinku, sudini tie musu diizzzaaiineriai:D mes dizzaineriai:D bett teko matyt nemazai lenku dizaineriu kolekciju, tai isvis toks jausmas kad kazkokia ne itin gabi siuveja nusprende parodyt ka moka(o moka nlb ka), sukneles pvz. kaip is musu nuomos salioonu:D tada man musu lietuviski akyse pakilo ir kazkada matavausi pora zilienienes sukneliu, tai wow, nice...

Anonimiškas rašė...

nu zinot, matos bishki kad zmones apie toki dalykas kas tai yra mados infekcija nelabai daug zinot jei tokia nuomone galit wadint teisinga... pirmas dalykas tai mados infekcija su tuo kas madinga kas ne ir ka reikia devet o ko ne, nesusijus, tiesiog kiekvienas dizaineris isreiskia savo mintis, savo isskirtinuma, ir nzn ka jus galvojat tokias piewas rasydamas, mados infekcijoi budamas sutkutes ir bendiko modeliu pilnai supratau ka jie savo darbais nori isreiksti, pirma pasiskaitykit i tai KA dizaineriai savo kolekcijom nori parodyt o paskiau kritikuokit....

Anonimiškas rašė...

Tai visu pirma aciu tiems kurie suprato mano subjektyvia nuomone o tiems kurie nesuprato tai galiu pasakyti viena. Mados infekcija yra mados menu svente, kuri tikrai nepretenduoja buti lyginama su Paryziaur ar Milano mados savaitemis, bet zmones, kam reikia daryti tokiii "Woooow kokie mes kieti, mes madingi, stilingi, mes organizavom super puper rengini, kuriame niekas nieko nesupranta, bet visi linksi galvelemis ir kazuo stebisi, tik nezinia kuo..." jeigi is to sudas gaunasi :) Ir seip nusprendziau, jog lietuvoje puse vadybininku ir puse dizaineriu :) ir šeip man mados infekcija tai eilinis isreklamuotas, perreklamuotas renginys, kuriame visos stiliaskes gali pasijusti megasuper stars salia LIETUVISKO ELITO. Wooow.

Anonimiškas rašė...

p.s. ir dar norejau pasakyt, kad jei dizaineriai nusipelno aplodismentu tai tikrai komplimentu negailiu. Prisiminkime Statkeviciaus jubiliejine kolekcija, aisku buvo keletas niuansu, bet seip, nieko blogo pasakyti negaliu ir man visai negaila buvo nei laiko nei pinigu. Nes ten buvoo klaasee, ten buvo i ka paziuret, kuo stebetis, kam plotii, o cia buvooo tiesiog reklama...kuriai pirma karta savo gyvenime nepasidaviau :D

Anonimiškas rašė...

saunuole posh ne del to kokia tavo nuomone apie renginy o del to kaip tu ja pateikei... ;) megstu tokius atsargiai tiesius zmones;)
bet kokiu atveju beveik sutinku su tavo nuomone apie rrenginy.. juk su mergina nepasigincysi :))) pats dalyvauju tam renginy kaip modelis jau kokius ketvirtus metus tai galiu pasakyt kad modeliai ten tikrai nekankinami :) tiesiog buna labai smagus savaitgalis ir aisku del pinigu tikrai ten niekas nedalyvauja :)

Anonimiškas rašė...

Beje bendiko pristatymas buvo tikrai fenomenalus(pats vaiksciojau)... rubai nebuvo perfect bet pasirodymas tai wooow.. ten delfi apkarpytas labai video, reikia ji visa pamatyti ;)

Anonimiškas rašė...

pasitaisau: rubaui buvo ne perfect :)

Anonimiškas rašė...

to andrius:
net neabejoju, jog tosk savatgalis tikrai ispudingas ir neseniai kalbejau apie atranka,kuria tiesiog galiu pagirti- daug jaunu ambicingu zmoniu, naturalaus grozio paneles and so one :) del bendiko kolekcijos nuomone mano nesikeite, rubai gal nekokie( bent as ten nieko neatradau ziauriai gero) bet pats pristatymas ir pateikimas buvo verti demesio :) vyrukai irgi :D

Anonimiškas rašė...

del modeliu "kankinimo" : hmz...per didelis saves ivertinimas lemia tai kad pvz musu dizaneriai gali specialiai atrinkti per daug modeliu,pasikwiesti juos i repeticija (no 9ryto),iki 17wal laikyti o poto pasakyti "sorry man tu nepatikai,as kita pasiemiau" excuse me?! ar cia normalu? ir wapse jus ten kaip vergai vaikstot tik kad save zmones parodyti ,kad gal kas pasikwies iii koki kita renginy o gal ... (o gal tik jus per delfi lt prodys :D) nemeluok kad nekankina,kankina ir dar kaip,puse mano draugiu siemet ejo tuo podiumu ,puse is jus keikesi kad kuo toliau tuo didesnis bardakas and only for 25lt...kaip pigu :) visi modeliai ,pabreziu modeliai,save gerbiantys ten neeitu :)

Anonimiškas rašė...

komentarai kaip komentarai... bet c'mon susitvarkyk lietuviu kalba!!!

Anonimiškas rašė...

Visu pirma tai as saves modeliu nelaikau todel ir negaliu saves gerbt kaip modelio :)) antra tai manes bent jau ten ir daugumos tikrai niekas nekankina... niekas ten nesedi nuo 9 ryto iki 5 vakaro nebent neturi ka veikt arba eina daugumoj kolekciju... tokiu atveju kad ateitu i repeticija ir pasakytu kad nebereik tai jau tikrai beveik nera (bent jau as negirdejau).. o jeigu ten kazkam kazkas nepatinka tai kam ten isvis eina :) ko ten grudasi 600 zmoniu o po to jei niekur nepaima tai kokie bent 300 "sexiukiu18" ir "sexiuku19" sako kad nesamone ta infekcija, kaip tai manes nepaeme, nesamoninga atranka ir t.t. o del pasivaizdavimo tai aisku kad malonu pamatyti savo geru fotkiu internete, draugai pagiria... manau normalu, prisimint bus ka senatvej:)

Anonimiškas rašė...

bbc- tai kad is mano zinomu modeliu ten ir nieko nebuvo. bet as turbut tuoj 25 lt net neimciau :) ant taxo net neuztektu grizti is renginio :) pfff :)
aninime- nuu asss kaip nors kada nors susitvarkysiuu, bet jau sakiau ir sorry, bet irasus darau velai vakare, kada man jau lietuviu kalba paskutineje vietoje :) beeet...stengsiuooos :)P

Anonimiškas rašė...

to Andrius- saunuolis ;) bendiko kolekcijoje visi vyras buvoo hot, taigi dar vienas pliusas i tavo darza :) jei rimtay nezinau kankinami ar nekankinami tie modeliai, bett as budama organizatore vietoj tu 25lt, kaip sako, padovanociau koki miela niekuti :) vis geriau ir prisiminimas liks :) o del sexiukiu69 ir katyciu16 tai net neabejoju, jog tokiu atsirado :) bet mano blog`o tikiuosi jos neskaito :)))) visgi kaikurios paneles kurios vaiksciojo taii tikrai nepodiumuose vieta :) bet kaip sakoma...vienam pasiseke labiau, kitam maziau :)

Anonimiškas rašė...

aciu uz pliusa, bet tau didesnis pliusas uz tai kad randi laiko toki bloga sukurt ir tiek cia visko prirasyt ( i tema :)) o pas bendika tai gal ne visi hot buvo, bet vaidmenis savo visi atliko 99% :) o del tu pinigu tai jo, jeigu viena kolekcija tai tikrai kad tie 25 lt nieko nereiskia bet jei eini pas kokius 4 dizainerius vis prikapsi biskeli i kisene :) bet sakau ten tikrai nee pinigai svarbiausia. beje jei interesting tai pas bendika sestas tam delfi video ejau su skara ir akim kaip sagom :)))

Anonimiškas rašė...

ooou :) paziuresiu :)